п’ятниця , 26.04.2024

На Прикарпатті пришвидшать темпи вакцинації: створюють мобільні бригади та додаткові пункти щеплення

На Прикарпатті взялися за прискорення темпів вакцинації. Так, в області планують створити 19 мобільних бригад та 117 пунктів щеплення.

коронавірус, вакцинація

Про це під час онлайн-брифінгу заявила перша заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як, пише Суспільне Карпати.

Як відомо, в області побувала моніторингова група, створена МОЗ. Експерти оцінили загальну ситуацію з кількістю хворими на коронавірус, перевірили протоколи лікування та медзабезпечення.

«Без прискорення темпів вакцинації область не швидко покине «червону» зону. Мало хто дотримується карантинних обмежень. У лікарнях та мобільних госпіталях катастрофічно не вистачає місць. Вакцинація – єдиний вихід з ситуації».

Члени моніторингової групи навіть почали розробляти план дій.

«Досягнути швидких, а головне – позитивних результатів можна буде лише спільними зусиллями. Тому ми одночасно працюємо над створенням пунктів щеплення та мобільних бригад. Загалом, їх має бути 117 та 19 відповідно… Щодо вакцинації, першими ліки отримають медпрацівники. Потім – люди з груп ризику, правоохоронці, рятувальники».

Нагадаю, вже кілька тижнів ситуація з кількістю хворих на Прикарпатті є критичною. В області розгорнули мобільні госпіталі. Попри це ліжкомісць не вистачає.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Коронавірус на Прикарпатті сьогодні: статистика за 16 березня