субота , 20.04.2024

На Івано-Франківщині вночі “мінували” окружний виборчком

Невідомі заявили про замінування окружної виборчої комісії у місті Надвірній на Івано-Франківщині, де триває підрахунок голосів проміжних виборів 28 березня.

Повідомлення про замінування ОВК по 87-му виборчому округу надійшло близько 2:00 ночі, інформує Громадський рух “Чесно”.

Поліція вивела на вулицю членів дільничних виборчих комісій. У приміщення не запускали нікого. При цьому ОВК ще протягом півгодини проводила свою роботу, приймаючи протоколи від членів ДВК, які ще перебували у залі засідань.

“Чесно” відзначає, що у приміщенні на той час було понад 20 осіб, в тому числі і один з кандидатів по округу Олександр Шевченко, висунутий партією “За майбутнє”.

Близько 2:30 ночі ОВК оголосила перерву на санітарну обробку приміщення та тимчасово припинила свою роботу. Членів ДВК вивели на вулицю, а представники ОВК, кілька спостерігачів і представники кандидатів залишились у приміщенні.

Поліція та сапери оглянули приміщення та не знайшли вибухових пристроїв.

О 3:30 до ОВК впустили журналістів. В цей же час відновила свою роботу і ОВК.

“Чесно” також зазначає, що близько 1:00 ночі голова ОВК Руслан Кашніков (в ОВК представляє партію “Голос” – ред.) покинув приміщення, заявивши про погане самопочуття. З ним приміщення покинув і один з ІТ-спеціалістів, що відповідав за внесення даних про підрахунок голосів у систему. Засідання комісії продовжив заступник.

Члени ДВК понад добу просто на вулиці чекають на свою чергу, щоб подати протоколи до ОВК.

Станом на 9 ранку 30 березня – ОВК опрацювала 67,52% протоколів. Згідно з ними лідирує Василь Вірастюк з 31,3% голосів. У Руслана Кошулинського – 28,88%, а в Олександра Шевченка – 28,73%.

Нагадаємо, довибори до ВР відбувалися, оскільки депутат від 87 округу Зіновій Андрійович у жовтні 2020 року виграв місцеві вибори і склав мандат, ставши мером Надвірної.

Читайте також:
Нараду Зеленського з Вірастюком щодо вакцинації розцінили як приховану агітацію