п’ятниця , 26.04.2024

На Івано-Франківщині у “швидкій” дорогою до лікарні померла хвора на коронавірус

Жінку, яка померла в дорозі до лікарні, везла швидка до Заболотівської багатопрофільної лікарні.

Таке сталося минулого тижня. Про це повідомив директор Заболотівської лікарні Ігор Палійчук, пише Курс з посиланням на Суспільне Карпати.

“Це була наша швидка, – розповідає Ігор Палійчук. – Вони приїхали зранку, а ми відкрилися близько 16-ї. Зранку в нас внизу ще доробляли кисень, ми ще були не відкриті. В нас кисень ще не був підключений, не було його в палатах. Тому жінку повезли в бік Франківська”.

Сьогодні зранку під час онлайн-брифінгу про смерть франківки у “швидкій” розповів міський голова Руслан Марцінків.

“Був випадок, що жінку повезли у Заболотів, там не було місця. Повезли в Коломию, там теж відмовили. Жінку повезли до Калуша, і вона відійшла по дорозі. Не треба закривати очі на такі проблеми, в цій ситуації треба діяти”, – повідомив Марцінків.

У міських лікарнях Івано-Франківська не залишилося вільних місць для хворих на COVID-19. “Швидкі” привозять людей до медичних закладів і чекають, щоб звільнилося місце.

“Вчора була ситуація, коли швидкі стояли під лікарнею на Матейка та чекали, поки звільниться місце. По дві години чекали, щоб хворих госпіталізували і вони мали своє місце. І чекають хворі у важкій формі. В лікарні змушені виписувати тих, хто у стабільному і середньому стані. Треба надати допомогу тим, хто потребує кисневої допомоги”, – описав ситуацію Руслан Марцінків.

Читайте також:
На Прикарпатті у мобільний госпіталь доставили першого пацієнта