четвер , 28.03.2024

На Івано-Франківщині спіймали фальшивомонетника (ФОТО)

У Верховинському районі поліцейські затримали чернівчанина, якого підозроюють у виготовленні, зберіганні та збуті підробленої української валюти на території Івано-Франківщини.

Ільці, фальшивомонетник

Після вчинення злочину чоловік намагався втекти на автомобілі та його оперативно затримали поліцейські.

Про це сьогодні, 2 лютого, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

У вівторок, 2 лютого, на лінію «102» зателефонувала продавчиня одного із магазинів, який розташований в селі Ільці, та повідомила, що невідомий чоловік придбав товар, але розрахувався фальшивою купюрою номіналом у 1000 гривень.

Отримавши орієнтування на особу-зловмисника, а також на транспортний засіб, яким скористався «покупець», поліцейські оперативно розпочали розшук. За короткий період часу працівники управління карного розшуку обласної поліції, групи реагування патрульної поліції спільно з співробітниками сектору кримінальної поліції Верховинщини виявили та зупинили даний автомобіль на трасі Р-24.

На місце події прибули працівники слідчо-оперативної групи, які провели огляд транспортного засобу і поверхневу перевірку особи. У результаті правоохоронці виявили і вилучили ще декілька пар купюр номіналом 1000 гривень з ознаками підробки.

Як з`ясували слідчі, підозрюваний – раніше судимий 42-річний мешканець Чернівецької області. Наразі автомобіль вилучено, а фальшиві кошти спрямовано на експертизу.

Поліцейські затримали зловмисника у порядку ст. 208 КПК України за злочин, передбачений частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України. За такі дії чоловіку загрожує позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування триває. Поліцейські перевіряють зловмисника на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Івано-Франківської та інших областей України, а також встановлюють можливих подільників.

Читайте також:
На Прикарпатті викрили злочинну групу, яка нелегально переправляла мігрантів до країн ЄС