середа , 24.04.2024

Гірськолижний курорт Буковель закрили на карантин – щонайменше до 27 березня

На в’їздах на територію  курорту стоять блокпости.

Обласна комісія Івано-Франківської області з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення з 00:00 години 13 березня обмежити в’їзд на територію Поляницької територіальної громади і таким чином припинити роботу гірськолижного курорту «Буковель».

Відповідне рішення було ухвалене ввечері у п’ятницю, 12 березня.

Зазначається, що причина закриття роботи “Буковелю” – карантинні обмеження, які запровадили через високу захворюваність на коронавірусну інфекцію.

Відповідно до прийнятого рішення, з 13 по 27 березня с. Поляниця визначено територією з обмеженим в’їздом.

В зазначений період буде обмежено в’їзд громадянам, що прямують до с. Поляниця (в тому числі до туристичного комплексу «Буковель») з розважальною, спортивною та іншою відпочинковою метою.

Вчора та сьогодні в Поляницькій громаді, на території якої діє “Буковель”, працює поліція.

В Івано-Франківській ОДА додали, що від сьогодні, 13 березня, у Поляницькій громаді правоохоронці розгорнуть карантинні блокпости. Наразі в області діють таких 14 постів.

Начальник обласного управління Нацполіції Володимир Голубош повідомив, що з 10 березня у Буковелі працюють 10 мобільних груп, які перевіряють дотримання карантинних обмежень. Станом на сьогодні складено 51 адмінпротокол, в тому числі 26 на операторів підйомників, інші – на підприємців, в тому числі на пункти прокату лижного обладнання.

Нагадаємо, вчора повідомлялося про те, що поліція перевіряє роботу гірськолижного курорту. Через прибуття правоохоронців підйомники на курорсті тимчасово призупинили, а людей на них не впускали. Згодом декілька підйомників відновили свою роботу.

Як відомо, з 26 лютого Івано-Франківська область перейшла у «червону» зону через новий спалах коронавірусної хвороби, який, за оцінками МОЗ, почався саме в «Буковелі». Посилені карантинні обмеження на Прикарпатті діятимуть до 12 березня.

Цікаво, що під час так званого зимового “локдаун”, який тривав з 8 до 25 січня, коли по всій країні закрили заклади харчування і непродовольчі магазини, “Буковель” також працював.

Читайте також:
У Буковелі поліція зупинила підйомники: курорт можуть закрити на карантин (ВІДЕО)