п’ятниця , 19.04.2024

Переїхали з Африки: на заводі “Карпати” почали виробляти проводку для “Opel Insignia”

В Івано-Франківську на державному підприємстві ВО «Карпати» почали виготовлення кабельно-провідникової продукції до автомобілів “Opel Insignia”.

Для заводу це абсолютно новий проєкт, який в Україну переїхав з Тунісу та Марокко, повідомляє прес-служба ВО “Карпати”.

«Наші партнери, компанія “APTIV”, вирішили перенести виробництво кабельно-провідникової продукції до автомобілів “Opel Insignia” заради оптимізації виробництва, бо над проєктом працювали у двох країнах, а також задля скорочення часу транзиту. Доставити готову продукцію до замовника простіше і швидше з України, ніж із країн Африки», – розповідає начальник виробництва ВО «Карпати» Володимир Кицька.

Після того як всі домовленості про відкриття нового виробництва на підприємстві були досягнуті, на «Карпатах» почалася активна робота.

В першу чергу, необхідно було визначити, де саме розмістять обладнання, яке доставили в Україну з Тунісу та Марокко.

«Мова йде про доставку обладнання вартістю понад три мільйони євро. Для нього було оптимізовано місце в діючих цехах. Окрім того, ми підготували дві тисячі квадратних метрів для трансферного проєкту. Підприємство збудувало завантажувальні доки для пришвидшення доставки матеріалу на склад. Ці доки обслуговуватимуть проєкти Skoda та Opel», – каже Володимир Кицька.

Перше обладнання було доставлене на підприємство восени минулого року, тоді ж були сформовані перші бригади, які працювали над виробництвом нової продукції.

На цьому етапі ВО «Карпати» зіткнулося із першими труднощами.

«В арабських країнах читають справа наліво, у нас – навпаки. Тому нашим фахівцям довелося переробляти всю супровідну документацію і приводити її до європейських стандартів. Хочу відзначити, що із цим викликом наші фахівці спільно з фахівцями українського офісу компанії APTIV справилися на відмінно», – відзначив Володимир Кицька.

Після цього почався старт запуску виробництва джгутів для автомобілів “Opel Insignia”. Була сформована бригада із найбільш кваліфікованих та досвідчених працівників, які і приступили до освоювання нового виробництва.

Начальник зміни цеху №3 Василь Куцій відзначає, що все було не зовсім просто, адже у зв’язку із пандемією коронавірусу працівники не їздили на навчання за кордон, а освоювали нову роботу на місці.

«Але із поставленими завданнями ми справилися. Був успішно виготовлений джгут, який монтується у панель приборів. Після цього ми запустили його у широке виробництво. Загалом наш цех виготовлятиме всі малі джгути до автомобіля», – говорить Василь Куцій.

За словами Володимира Кицьки, після успішної роботи першої бригади була створена друга бригада, яка згодом приєдналася до першої, щоби перейняти досвід. Таким чином працівники займаються навчанням одне одного.

“З 8 лютого ВО «Карпати» вийшло на серійне виготовлення кабельно-провідникової продукції для автомобілів “Opel Insignia”», – розповідає Володимир Кицька.

Окрім того, він відзначив, що в рамках запуску цього проєкту на ВО «Карпати» було створено додатково 600 робочих місць.

Читайте також:
Агрохолдинг Бахматюка зупинив три підприємства на Івано-Франківщині