четвер , 28.03.2024

Офіс президента назвав “Буковель” причиною спалаху коронавірусу на Прикарпатті

Впродовж двох тижнів найбільше нових випадків інфікування Covid-19 фіксують на Івано-Франківщині

Офіс президента вважає, що новий спалах коронавірусної хвороби в Івано-Франківській області почався з гірськолижного курорту «Буковель». Про це на форумі «Україна 30. Інфраструктура» сказав заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, передає zaxid.net.

За його словами, на такі висновки ОП підштовхнули підрахунки головного санлікаря Віктора Ляшка.

«Ми очікували, що (нова хвиля Covid-19) буде 5-10 лютого, але вона почалася трошки пізніше. За підрахунками пана Ляшка, нашого санітарного лікаря, це дав Буковель і іноземні туристи. І далі почало розходитися через місцеве населення», – сказав Тимошенко.

Він запевнив, що влада зробила все можливе, щоб взяти спалах під контроль, і висловив сподівання на стабілізацію ситуації найближчим часом.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків теж пов’язує спалах із великою кількістю туристів, які приїжджали на курорт навіть під час локдауну.

«Дуже багато перехворіло персоналу, і пішло поширення. Крім того, ще одна з причин – свята, але я думаю, що вона не головна. Ми бачимо, що найбільша кількість хворих – це Івано-Франківщина, зараз підтягуються Закарпаття, Чернівецька область. Це як раз місця, де найбільше курортів, де відпочивали люди на новорічні свята», – наголосив Марцінків в ефірі «Україна 24».

Очільник міста називає ситуацію досить напруженою та закликає туристів поки не їхати на Прикарпаття.

Нагадаємо, що упродовж майже двох тижнів найбільше нових випадків інфікування коронавірусом фіксують саме в Івано-Франківській області. Зараз там є понад 10 тис. активних хворих на Covid-19.

20 лютого у Богородчанах Івано-Франківської області, розпочали розгортання першого в Україні мобільного Covid-госпіталю, який зможе прийняти до 120 хворих.

За рішенням обласної комісії ТЕБ і НС Івано-Франківській області з 22 лютого посилили карантин.

Читайте також:
Розколяда: чиновник назвав основну причину спалаху коронавірусу на Прикарпатті