четвер , 18.04.2024

На Прикарпатті вирішили посилити карантин

В Івано-Франківській ОДА у четвер, 4 лютого, відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядку денному комісії було одне питання – про епідемічну ситуацію на території області, спричинену коронавірусом, та заходи щодо недопущення його поширення.

Усі доповідачі, а це керівники відповідних департаментів та служб, наголошували на значному зростанні впродовж останніх 5 днів кількості хворих на COVID-19 в області та заходах, які вживаються задля стабілізації ситуації та недопущенні подальшого росту захворюваності”.

“Окремо наголошую перед усіма відповідальними органами на посиленні контролю за дотриманням карантинних заходів в області, – зазначив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук. – Ми повинні реагувати швидко, щоби припинити ріст та стабілізувати ситуацію із захворюваністю на Прикарпатті. Прошу поставитися до цього з усією серйозністю”.

Члени комісії одноголосно ухвалили рішення про посилення заходів, передбачених Постановою КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», а саме:

– обмежити проведення масових заходів за участю більш як 20 осіб;

– заборонити здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння,

– обмежити проведення дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, публічних подій;

– посилити контроль за масковим режимом у громадських місцях.

Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Андрій Бойчук доручив розгорнути у закладах охорони здоров’я області 70 додаткових ліжок, визначених для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу, а департаменту фінансів облдержадміністрації вирішити питання щодо виділення п’яти мільйонів гривень для забезпечення киснем додатково розгорнутих ліжок.

Також необхідно збільшити кількість тестувань на COVID-19 та посилити роботу з контролю за дотриманням обмежувальних заходів. Тому головам районних державних адміністрацій, а особливо керівникам органів місцевого самоврядування, необхідно забезпечити на період дії карантину виконання обмежувальних протиепідемічних заходів, визначених постановою КМУ № 1236.

Окрему увагу керівник області звернув на необхідність посилення роз’яснювальної роботи серед населення, особливо тих районів та міст, де спостерігається найбільший ріст захворюваності. З цією метою буде задіяно спеціальну техніку із гучномовцями для оголошення інформації про заходи із запобігання хворобі.

Нагадаємо, впродовж цього тижня Івано-Франківська область фактично щодня значиться серед лідерів за кількістю нових випадків захворювання на коронавірус.

Читайте також:
Коронавірус на Прикарпатті сьогодні: статистика за 5 лютого