субота , 20.04.2024

На Прикарпатті у 91-річної пенсіонерки шахраї виманили майже 90 тисяч гривень

Поліцейські Прикарпаття розшукують шахраїв, які обманули пенсіонерку на майже 90 тисяч гривень.

Зловмисники використали шахрайську схему «біда з донькою», якій терміново потрібні гроші та видурили у літньої жінки всі заощадження.

Про це сьогодні, 3 лютого, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

До поліції Коломийського району надійшло звернення від 91-річної мешканки районного центру. При спілкуванні з правоохоронцями жінка повідомила, що невідомі особи видурили у неї 86 500 гривень. Спершу на домашній телефон до потерпілої зателефонувала нібито її дочка і повідомила, що в Білорусії вчинила ДТП, у якій є постраждалі. Для її порятунку від ув’язнення «псевдодонька» попросила у матері гроші.

Цього вечора до помешкання потерпілої прийшов незнайомець, який назвався співробітником поліції і сказав, що прийшов за грошовими коштами. Жінка не вагаючись віддала вказану суму. Опісля з’ясувалося, що з родичкою все гаразд.

Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого проводяться заходи з метою встановлення та затримання зловмисника.

Читайте також:
На Прикарпатті поліція спіймала студентку, яка в Інтернеті продавала порно