четвер , 25.04.2024

Карантин на Прикарпатті: старшокласників і студентів на два тижні відправили на дистанційне навчання

З 15 лютого до 1 березня на Івано-Франківщині призупинили навчання для старшокласників і студентів   їх відправили на дистанційне навчання.

У п’ятницю, 12 лютого, в Івано-Франківську відбулося засідання обласної комісії з епідемічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Через зростання захворюваності на коронавірус на засіданні було прийнято рішення призупинити навчальний процес для учнів 5-11 класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, а також для студентів середніх професійних і вищих навчальних закладів.

“Перевести на дистанційне навчання  учнів 5-11 класів загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, ПТУ Івано-Франківщини з 15 лютого до 1 березня поточного року. У разі подальшого збільшення рівня захворюваності рішення про призупинення навчального процесу в садках та у початковій школі слід покласти на органи місцевого самоврядування”, – йдеться у тексті рішення, прийнятого комісією.

Голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук додав, що це рішення стосується і вищих навчальних закладів.

Таким чином, із 15 лютого до 1 березня всі учні 5-11 класів на Івано-Франківщині, гімназій та ПТУ, а також студенти всіх ВНЗ, навчатимуться дистанційно.

У випадку збільшення хворих у дитячих садках чи в молодшій школі рішення про закриття приймають органи місцевого самоврядування.

Головний санітарний лікар області Руслан Савчук повідомив, що область вже перейшла межу перевищення епідпорогу щодо стану захворюваності населення області на грип та ГРВІ.

“Маємо перевищення епідпорогу на 20%”, – сказав він.

Заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ірина Кобецька додала, що з понад 2 тисяч пацієнтів у лікарнях області половина – на кисневій терапії.

Заповненість лікарень – майже 67%, реанімацій – 63%. Середня госпіталізація в останні дні – від 190 до 240 хворих в день.

Читайте також:
Коронавірус на Івано-Франківщині сьогодні: статистика за 12 лютого