четвер , 28.03.2024

Із 26 лютого на Прикарпатті запроваджуються посилені карантинні заходи

З 26 лютого на Івано-Франківщині діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки. 

Про це сьогодні, 25 лютого, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 лютого на території Івано-Франківської області з 00 години 00 хвилин 26 лютого 2021 року встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Згідно з цим відбулося позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій , під час якої прийнято рішення про запровадження посилених протиепідемічних заходів.

З 25 лютого призупиняються регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області (внутрішньо обласні маршрути), приміському залізничному сполучені, міському автомобільному та електротранспорті у міському сполученні, крім перевезення:

  • легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років;
  • службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше, ніж за два дні органи Національної поліції області.

Призупиняється освітній процес у закладах дошкільної освіти; освітній процес у закладах загальної середньої (у тому числі спеціальних), позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти відбуватиметься із використанням технологій дистанційного навчання.

З 26 лютого на в’їздах на територію області, виїздах з неї організовуються  контрольно-пропускні пункти із залученням медичних працівників для проведення температурного скринінгу, опитування осіб щодо наявності в них симптомів гострих респіраторних хвороб.

На пунктах чергуватимуть бригади екстреної медичної допомоги, працівники Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. За наявності в особи симптомів гострих респіраторних хвороб, зокрема підвищеної температури тіла, будуть рекомендувати таким особам звертатися  до закладів охорони здоров’я області для проведення диференційної діагностики.

Читайте також:
Коронавірус на Івано-Франківщині сьогодні: статистика за 25 лютого