п’ятниця , 19.04.2024

Доброволець з Івано-Франківщини збудував три каплиці на Донбасі

Високий, кремезний, з козацьким вусами і таким же «оселедцем».


Михайло Федорович — батько чотирьох дітей і вже дідусь, у мирному житті односельці тричі обирали його головою села Сороки на Івано-Франківщині. Він — активний учасник Революції Гідності.

Саме після Майдану патріот зрозумів, що незалежність країни скоро доведеться боронити зі зброєю в руках. Тому свідомо і добровільно пішов у військкомат, а звідти — в бойову бригаду.

Зараз служить у механізованому батальйоні, який утримує лінію зіткнення неподалік Бахмутської траси, пише Армія.inform.

Починав головним сержантом механізованої роти, згодом став головним старшиною батальйону, а тепер «Батя», як по-доброму його називають побратими, обіймає посаду офіцера управління батальйону.

«Батя» суворий на вигляд, але добрячої душі людина, готовий прийти на допомогу, підтримати, порадити й навчити.

Саме він був серед ініціаторів будівництва вже трьох капличок ПЦУ на Донбасі. Першу в червні 2017-го волинські піхотинці звели у Станиці Луганській, другу — в Золотому-3, а у 2019-му — в селі Світличному. Михайло Федорович був ініціатором і координатором цих проєктів між волонтерами, духівництвом і командуванням. А ще, звісно, і будівельником.

— Там, де ми, українські захисники, — там мир, спокій і злагода. Ми проводимо лагідну українізацію місцевого населення. Тут дуже багато людей, які щиро люблять Україну, і ми допомагаємо їм пережити нелегкі часи воєнного лихоліття, — ділиться Михайло Федорович.

Шість років на війні, безліч ротацій на Схід, важкі бої під Мар’їнкою, Красногорівкою, Катеринівкою, у районі Золотого-4 і Хутора Вільного не додали здоров’я ветерану. Але він планує захищати Україну і далі. От тільки сумує, що донечка, якій було всього три роки, як тато пішов на війну, виросла практично без нього.

А ще Михайло Федорович пише вірші — про побратимів, бойовий батальйон і бригаду.

Читайте також:
В Україну доставили першу партію вакцини від COVID-19 (ФОТО)