четвер , 18.04.2024

COVID-19: на Івано-Франківщині просто неба розгорнули мобільний госпіталь (ВІДЕО)

У Богородчанах Івано-Франківської області в суботу, 20 лютого, розпочали розгортання першого в Україні мобільного Covid-госпіталю, який зможе прийняти до 120 хворих.

Розгортання госпіталю має завершитися впродовж дев’яти днів. Про це сьогодні, 20 лютого, у Twitter  повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Через погіршення епідеміологічної ситуації на Прикарпатті ДСНС розгортає мобільний шпиталь для хворих на короновірус. Госпіталь складається з декількох модулів та має 120 ліжко-місць, укомплектований необхідним медичним обладнанням”. – написав Арсен Аваков.

Мобільний госпіталь привезли в Івано-Франківську область у п’ятницю, 19 лютого. Рішення про розгортання такого госпіталю ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) через різке зростання в області людей, госпіталізованих з коронавірусом.

Нагадаємо, Івано-Франківська область є лідером антирейтингу за добовим приростом хворих на COVID-19. В області переповнені лікарні, передбачені для пацієнтів із коронавірусом. На Прикарпатті запровадили карантинні обмеження “червоного рівня” епідемічної небезпеки.

Через зростання захворюваності на COVID-19 на Івано-Франківщині також розгортають карантинні блокпости і запроваджують особливий режим в’їзду та виїзду з області.

Читайте також:
Розколяда: чиновник назвав основну причину спалаху коронавірусу на Прикарпатті