п’ятниця , 26.04.2024

Алкогольний рекордсмен: водій з Прикарпаття за рік отримав штрафів на 100000 гривень

Городенківський районний суд покарав водія, який втретє впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

16 грудня 2020 року у місті Городенка на вулиці Братів Окуневських працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Чоловікові запропонували на місці зупинки пройти тест на алкоголь. Результат тестування – 1,11 проміле.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння втретє впродовж року).

Як зазначається у матеріалах справи, цей водій впродовж року уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезе водіння – 23 липня 2020 року за ч. 2 ст. 130 КУпАП (друге п’яне водіння впродовж року) і 22 вересня за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє п’яне водіння впродовж року).

Це означає, що 23 липня минулого року чоловік отримав штраф у розмірі 20400 гривень і 22 вересня – штраф у розмірі 40800 гривень.

І ось 16 грудня цей водій знову попався за цим же порушенням.

У судовому засіданні, яке відбулося 29 січня, водій “Фольксвагена” свою провину визнав та запевнив, що такого більше не повторить.

Дослідивши усі матеріали справи, Городенківський районний суд прийшов до висновку, що в діях водія автомобіля “Фольксваген Гольф” вбачаються ознаки порушення, передбачені ч. 3 ст. 130 КУпАП.

29 січня цього року суддя Андріюк І. Г. постановила визнати водія винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.130 КУпАП, та накласти на нього штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років без оплатного вилучення транспортного засобу.

Окрім цього порушник має сплатити судовий збір 454 гривні, але це вже дрібниці у порівнянні з тими штрафами, які він заробив впродовж року.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Читайте також:
Верховинський районний суд не встиг покарати водія, який п’яним скоїв ДТП