п’ятниця , 26.04.2024

Як вибрати інженерну дошку: основні рекомендації

Фахівці відзначають, що інженерна дошка вважається одним з найбільш міцних і стабільних покриттів з тих, які присутні на ринку.

Перевагу цього матеріалу забезпечує його конструкція, яка включає в себе використання декількох шарів. Однак на ринку представлені кілька видів інженерних дошок, тому вибір іноді може здаватися важким.

Для того щоб отримати якісний результат, необхідно скористатися рекомендаціями, як вибрати якісну інженерну дошку від виробника. У цьому нам допоможуть фахівці торгової марки «Arbofari».

Особливості інженерної дошки

Зазвичай конструкція є багатошаровою дошкою, яка повністю складається з деревного матеріалу. Інженерні дошки вважаються одним з найбільш міцних і довговічних матеріалів, які застосовуються в будівельній сфері на даний момент. Підлогове покриття має хороший захист проти механічних пошкоджень, які можуть виникати в процесі експлуатації. Також на нього не впливає висока вологість в приміщенні і можливі перепади температури.

Можна сказати, що підлога з інженерної дошки – це комбінація переваг від паркету і масивного матеріалу. Вона поєднує в собі практичність, гарний зовнішній вигляд, а також екологічність.

За якими критеріями слід вибирати інженерну дошку?

На сайті торгової марки «Arbofari» представлена інженерна дошка в широкому асортименті для покриття підлоги в будь-яке приміщення. Однак серед такого вибору покупець може просто загубитися. Саме тому при виборі необхідно звернути увагу на наступні характеристики:

  1. Габарити дошки – в цьому випадку все залежить від побажань замовника: на ринку існує велика кількість варіацій інженерних дошок з різними показниками довжини, ширини і товщини.
  2. Основа матеріалу – хороша інженерна дошка обов’язково повинна бути двошаровою. Тільки така форма може додатково зміцнити матеріал і стабілізувати покриття.
  3. Наявність додаткового захисного покриття – зазвичай використовується технологія «під лак» або «під масло», які дозволяють збільшити технічні характеристики такого покриття.
  4. Вибір породи деревини – тут ви можете зустріти велику кількість варіантів, які відрізняються не тільки за ціною, але і за специфічними характеристиками. Якщо ж говорити про найбільш популярні породи, то фахівці виділяють дуб (один з найбільш дорогих, але найміцніших матеріалів), ясен і горіх. Сосну і ялину краще не вибирати, оскільки такі підлоги служать не довго, а також не стійкі до різкої зміни температури повітря.
  5. Вибір технології «тепла підлога» – інженерні дошки відмінно поєднуються з укладанням водяної або електричної підлоги. Однак якщо ви збираєтеся скористатися інфрачервоною або плівковою технологіями, то в якості основи краще вибрати інший матеріал.