середа , 24.04.2024

Понад 15 мільйонів переглядів: пародія блогерів з Франківська стала найпопулярнішою в українському YouTube

Тепер у молодих людей стильний офіс і заробіток у кілька тисяч доларів.

Google оголосив пародію івано-франківських блогерів “Валентинка” найпопулярнішим відео в сегменті українського YouTube в цьому році. Кліп з Прикарпаття набрав понад 15 мільйонів переглядів.

Автори ролику переконані, що запорукою успіху стала українська мова, якої нині бракує в шоу-бізнесі, та нехитрий сюжет кліпу із сільського життя. Про це у вівторок, 8 грудня, йшлося в сюжеті ТСН.

Дмитро Варварук – блогер-мільйонник з Івано-Франківська. Це він з друзями створив YouTube-канал “Сільрада”, де розміщають пародії на кліпи зірок. “Валентинка” – одна з таких. Від хіта білоруса Мевла тут лише запальна мелодія.

“Прикольно те, що ми показуємо якісь життєві сільські ситуації”, – каже співзасновник каналу Микола Матеміш.

Нехитрий сюжет “Валентинки”, зізнається Дмитро, теж взятий з життя. Сільський хлопець покохав містянку, яка виявилася його родичкою. Жодних спецефектів, окрім снігу, що раптово випав під час зйомки. Натомість – близькість до народу.

“Я думала, що воно набере такого шаленого ажіотажу, але щоб настільки – ніхто з нас не очікував”, – ділиться учасниця пародії блогерка Юлія Вербинець.

Тепер у молодих людей стильний офіс і заробіток у кілька тисяч доларів. А коли працювали над “Валентинкою”, зізнаються, монтували відео буквально на колінах .

“Ми були зелені у цій справі. Ледве скачали програму для запису. Писали в мікрофон за 400 грн. Якось воно все було по-дешевому і по-простому. Ми навіть не знали, як записати трек”, – згадує Матеміш.

Знімальним майданчиком стало рідне село Діми Варварука. А одна з головних акторок, бабуся блогера, виявляється, навіть не підозрювала про зйомку

Увесь бюджет “Валентинки” склав 300 гривень, які пішли на експлуатацію легковика і трактора.

“Я прийшов до тата: треба гроші. Він мені дає ті долари, руки прям трясуться. Я ставлю їх на капот, вітер подув – по болоту долари, справжні. Але, на щастя, ми їх якось відтерли, відмили, – розповідає Дмитро. – Український контент зараз витісняє російськомовний. І це круто. Ми зруйнували цей стереотип, що українська мова не може бути в трендах. Може! І вона є!”

Зараз у молодих людей творча пауза. Шукають пісню, яка би надихнула їх на чергову пародію і уже цілком серйозно замислюються над написанням власних творів.

Читайте також:
Житель Прикарпаття бензопилою вирізає з дерева скульптури (ВІДЕО)