четвер , 25.04.2024

Громада храму, який постраждав від пожежі, просить про допомогу

Громада храму святого апостола Андрія Первозваного, що у місті Долина, звертається до усіх небайдужих людей із проханням про допомогу у відновленні святині.

Нагадаємо, у ніч з 16 на 17 грудня, у місті Долина Івано-Франківської області, горів храм святого апостола Андрія Первозваного УГКЦ. Пожежу вдалося ліквідувати, однак збитків лихо завдало чимало.

У зв’язку з цим, парох храму св. Апостола Андрія Первозванного УГКЦ м. Долина о. Богдан Тисяк від імені всієї громади звертається до усіх небайдужих людей із проханням про допомогу у відновленні святині.

“Дорогі брати і сестри! Звертаємося до вас із щирим проханням фінансової допомоги у відновленні храму св. ап. Андрія Первозванного.

17 грудня сталася страшна пожежа, яка зруйнувала покрівлю храму та практично всі Богослужбові речі, церковне начиння, престол, тетрапод та інше. Приблизна матеріальна шкода становить 10 млн гривень. Відповідно церква перестала функціонувати, а Богослужіння почали відправляти у малій каплиці біля храму. Каплиця не вміщає всіх людей, а тому взимку буде нелегко.

Ми свідомі того, що самотужки в скорому часі не вдасться відновити храм, але з Божого благословення, спільними зусиллями, жертовністю, розумінням, консолідацією ця мрія може здійснитися.

Запевняємо у молитвах за всіх наших жертводавців. Нехай Господь винагородить сторицею!” – йдеться у зверненні.