четвер , 25.04.2024

Від водія до директора — які вакансії пропонують на Франківщині

Незважаючи на кризу, спричинену пандемією, ринок праці в Івано-Франківській області не зазнав стагнації.

Популярна ф Франківську дошка оголошень OBYAVA.ua пропонує широкому загалу різноманітні вакансії. Є пропозиції для робітничих спеціальностей, державних службовців та вакансії, які не потребують професійної підготовки.

Найбільшим попитом в розділі “робота Івано-Франківськ” користуються робітничі вакансії. Роботу знайти легше тим, хто вміє працювати руками та володіє навичками користування інструментом. Заробітна плата напряму залежить від кваліфікації спеціаліста.

У середньому розмір заробітку у робітничих спеціальностях складає близько 7, 4 тисяч гривень. Але є посади, на яких роботодавці згодні платити навіть більше двадцяти тисяч.

Найвищі зарплати у регіоні пропонують для наступних спеціальностей:

1. Директор підприємства з перероблювання деревини — 30 тисяч гривень готові платити на підприємстві у Долинському районі. Вимоги до претендента відповідні: для посідання крісла директора потрібно вміння планувати та коректувати роботу підприємства, володіння навичками управління. У посадові обов’язки директора також входить організація прибуткової діяльності фірми, підготування нормативних документів. Директор також відповідальний за прийняття на роботу кваліфікованих спеціалістів.

2. Водій автотранспортних засобів — 25 тисяч гривень обіцяють у Калуським районі. Товариству з обмеженою відповідальністю потрібні водії автотранспорту для перевезення вантажів різного призначення у межах України, Польщі та Німеччини. Кандидати на посаду водія мають знати правила завантаження автомобілів, контролювати технічний стан транспортного засобу. Водій повинен перевіряти наявність мастильних речовин, та рівня охолоджувальної речовини у механізмах автомобіля. Водій має вміти користуватися тахографом. Наявність ЧІП-картки обов’язкова.

3. Механік з ремонту транспорту — 25 тисяч гривень пропонують на вакансії у Тисменниці. Підприємство запрошує кваліфікованих спеціалістів на посаду механіка. Кандидати мають демонструвати наявність наступних професійних умінь: діагностика та ремонт двигунів та паливних систем вантажних автомобілів іноземного виробництва, знання принципів роботи ходових частин автомобіля та причепа. Від механіка потрібне вміння проводити комп’ютерну діагностику автомобілів та проводити інші ремонтні роботи.

На заробітну плату у 20 тисяч гривень можуть розраховувати також наступні фахівці:

  • обвалювальник м’яса (Івано-Франківськ)
  • швачка (Коломия)
  • електрозварник автоматичних та напівавтоматичних машин (Рожнятин)
  • тракторист-машиніст (Калуш)
  • технолог-рибовод (Бурштин)
  • тракторист (Долина)
  • головний бухгалтер (Вигода)

Отже, як бачимо, на фоні кризи ринок праці на Франківщині переорієнтувався у напрямку виробничих спеціальностей, перевезення вантажів, технічного обслуговування механізмів. Роботодавці готові виплачувати гідні зарплати висококваліфікованим спеціалістам.