п’ятниця , 26.04.2024

В Івано-Франківську обрали голову обласної ради та двох його заступників

У п’ятницю, 20 листопада, відбулося засідання першої сесії Івано-Франківської обласної ради демократичного скликання.

Івано-Франківська обласна радаПід час сесії депутати обрали керівництво облради.

Політична партії ВО “Свобода” висунула на посаду голови облради Олександра Сича. Інші фракції своїх кандидатів на цю посаду не висували.

Результат голосування – кандидатуру свободівця підтримали усі присутні на сесії депутати (83 голоси “за”).

Відтак, Олександр Сич втретє поспіль обраний головою Івано-Франківської обласної ради.

А от надалі одностайність на сесії закінчилася. Депутати приступили до обрання заступників голови облради, але уже без “Європейської Солідарності”, які після перерви у знак протесту не повернулися у сесійну залу.

Першим заступником голови Івано-Франківської обласної ради був обраний представник “Батьківщини” Василь Гладій, заступником голови Івано-Франківської обласної ради – представник партії “За майбутнє” Микола Палійчук.

Гладій працював на цій же посаді в облраді попереднього скликання, а Палійчук у попередньому скликанні очолював бюджетну комісію облради.

Під час голосування обоє кандидатів на посаду заступників набрали по 64 голоси “за”.

Фракція “Європейської Солідарності”, як уже зазначалося, участі у голосуванні не брала і у знак протесту навіть не була присутня у сесійній залі під час обрання заступників.

Нагадаємо, за результатами виборів ВО “Свобода” в Івано-Франківській обласній раді отримала 18 депутатських мандатів,  “Європейська Солідарність” – 17, “За майбутнє” – 16, ВО “Батьківщина” – 14, “Платформа громад” – 10 і “Слуга народу” – 9.

Відтак, виходячи з результатів, партія ЄС розраховувала на посаду першого заступника або хоча б заступника голови облради. Але “Свобода”, очевидно, вирішила собі шукати інших союзників у облраді…