п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті 29-річного чоловіка вбили сокирою (ФОТО)

У селі Стопчатів Косівського району трапилося вбивство – загинув 29-річний чоловік.

вбивство, Стопчатів

16 листопада о 06:14 надійшло повідомлення від 48-річного місцевого мешканця, що знайомий наніс тілесні ушкодження йому й вбив товариша. Подія мала місце в його помешканні у селі Стопчатів, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

На місце події негайно виїхали косівські правоохоронці, оперативні працівники, слідчі слідчого управління обласної поліції, експерти-криміналісти, які  виявили на тілі загиблого сліди насильницької смерті.

Поліцейські встановили, що напередодні 29-річний загиблий, за місцем проживання власника-заявника, у якого гостював майже місяць, розпивав спиртні напої з 57-річним підозрюваним. Коли власник повернувся додому, то підозрюваного уже не було і він з гостем продовжили розпивати  алкоголь вдвох.

Серед ночі, коли чоловіки спали, до будинку увірвався підозрюваний із сокирою в руках. Він вибив вхідні двері до помешкання і спочатку тупою стороною сокири наніс один удар в голову власнику, який спав.

Потім пішов в іншу кімнату і накинувся на потерпілого, завдавши чотири удари гострою стороною в область голови і рук. Потерпілий від отриманих травм помер на місці, а зловмисник втік. Тільки над ранок власник прокинувся і виявив без ознак життя знайомого та зателефонував в поліцію.

У ході проведення першочергових слідчих дій правоохоронці оперативно встановили особу зловмисника, розшукали і затримали його в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловік був напідпитку і розповів, що загиблий при розпиванні спиртних напоїв викрав у нього гроші.

У рамках досудового рослідування слідчі перевірять дану версію. Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід. У разі доведення вини, чоловіку загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Читайте також:
Вбивство на Івано-Франківщині: від численних ударів загинув 50-річний чоловік (ВІДЕО)