четвер , 25.04.2024

Мерія через розіграний аукціон продала приміщення в центрі Франківська на чверть нижче ринкових цін

Департамент комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради за результатами аукціону уклав угоду з Надією Лєвшаковою про купівлю-продаж приміщення в центрі міста за 396 тис грн.

Вартість приміщення майже на чверть нижче середньої ціни продажу нерухомості в центральному районі Франківська, пише видання «Курс».

В жовтні Департамент комунальних ресурсів провів аукціон з продажу приміщення площею майже 28 квадратних метрів, розташоване на першому поверсі у будинку на вул. Шевченка,1. Окрім того, що приміщення розташоване в самісінькому центрі міста, цей будинок є пам’яткою архітектури, тут розташований Центральний народний дім.

Приміщення виставили на продаж з початковою вартістю 317 тис грн. (без ПДВ). Організатор аукціону розмістив лише одне фото приміщення, на якому видно, що там роблять ремонт.

На сам аукціон прийшли тільки два учасника – Надія Лєвшкова та Галина Коломієць. Остання відразу виставила пропозицію в 800 тис грн. проти пропозиції Лєвашової в 330 тис грн. Однак Коломієць відмовилася підписувати протокол про результати аукціону – і переможцем торгів оголосили Лєвшакову з пропозицією, нижчою майже у 2,5 рази.

Таким чином, договір купівлі-продажу було підписано з  Надією Лєвшаковою, з урахуванням ПДВ сума угоди склала 396 тис грн. Пропозиція Лєвшакової була на 4% дорожчою очікуваної вартості.  Вартість квадратного метра склала біля 14 тис грн. На сайтах оголошень комерційну нерухомість в Івано-Франківську продають від $650 кв м (18,5 тис грн.). Продає дорожче в центрі міста і сам Департамент комунальних ресурсів. Наприклад, приміщення площею 16 кв мна вулиці Бельведерській, 4 за 410 тис грн. без ПДВ.

Лєвшакова орендувала приміщення  на вулиці Шевченка, 1. Вона також є співзасновницею ТОВ «Фірма «Надія», яка  взялася за реконструкцію готелю «Дністер» на вулиці Січових Стрільців, 12. Реконструкція охопила і фасад Народного дому.

ЇЇ конкурент на аукціоні Галина Коломієць – теж працює у фірмі «Надія», вона бухгалтер в однойменному ресторані.

Власниками «Фірма «Надія» є екс-депутат Івано-Франківської міської ради від БЮТ (ВО «Батьківщина») Мирослав Бойко та його донька Маргарита.

Читайте також:
Весь мільярд з «ковідного» фонду на ремонт доріг Прикарпаття забрало оточення Коломойського