п’ятниця , 29.03.2024

Гуляли на весіллі та дискотеках: за порушення карантину на Прикарпатті відкрили три кримінальні справи

На Івано-Франківщині відкрили три кримінальні провадження за порушення карантинних обмежень.

Про це Суспільному Карпати повідомив заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області Остап Білейчук.

“На даний час маємо уже три кримінальні провадження по Івано-Франківську, Тисменицькому і Коломийському районах. Їх порушено за статтею 325 Кримінального кодексу України. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Проводиться досудове слідство щодо встановлення усіх фактів, а саме – наслідків, які спричинили саме ці заходи, під час яких були виявлені порушення”, – каже Остап Білейчук.

За його словами, це були грубі порушення – масові гуляння (понад сто людей) на весіллі та дискотеках. Зараз правоохоронці встановлюють осіб, які брали участь у святкуваннях, проводять допити свідків та очевидців.

Станом на сьогодні, на Прикарпатті працює від 40 до 50 мобільних груп працівників поліції разом з представниками органів місцевого самоврядування та Держпродспоживслужби.

“Від початку пандемії складено 803 протоколи про порушення карантину. Уже є позитивні рішення – більш як сто, за що люди понесли покарання. Це є неприємно, але іншого шляху ми не бачимо, як заставляти людей дотримуватися. Тому мусимо реагувати та дотримуватися закону”, – каже Білейчук.

Впродовж вихідних днів – 6-8 листопада – правоохоронці склали 46 протоколів про адміністративні порушення.

Читайте також:
В Україні запровадили карантин вихідного дня