четвер , 09.05.2024

За постріл у людину – умовний термін: у Франківську покарали “пасажівського” стрільця

В Івано-Франківську умовно засудили чоловіка, який умисно вистрілив з рушниці у чоловіка. Таке покарання суд обрав через розкаяння підозрюваного.

Як повідомило слідство, інцидент трапився 26 серпня 2017 року. Тоді близько 13 години дня засуджений приїхав до бару “Пасаж Гартенберг” з наміром купити сейф для зброї. Останню для замірів чоловік взяв зі собою.

Приїхавши на місце чоловік став свідком сварки. Аби зупинити її, він взяв з машини рушницю марки “Сайгак 410к” та вистрелив у груди одному з гармидерників. У відповідь в чоловіка теж відкрили вогонь.

Під час допиту чоловік свою провину визнав та активно співпрацював зі слідством. В процесі розгляду справи у суді підозрюваний на слухання не з’являвся.

“Чоловік не лише зізнався у скоєному, але й щиро розкаявся, – повідомили у пресслужбі прокуратури. – До того ж раніше у підозрюваного не було приводів у поліції. Суд він завчасно повідомив про свою відсутність на слуханнях”.

Як результат, суд обрав чоловіку два роки позбавлення волі умовно. Також вирішив зарахувати обвинуваченому на підставі ст.72 ч.5 КК України у строк покарання час перебування під вартою 27 березня 2019 року – один день, з розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

Христина СЛОТА