п’ятниця , 03.05.2024

Від початку навчального року на Прикарпатті 140 дітей та 312 вчителів захворіли на коронавірус

Від початку навчального року на Івано-Франківщині на коронавірус захворіли 141 учень та 312 вчителів.

Про це сьогодні, 20 жовтня, повідомили під час онлайн-брифінгу за участю заступників керівників департаментів охорони здоров’я і освіти Івано-Франківської ОДА.

Наразі хворими є 88 учнів і 191 працівників школи. Найбільше випадків зафіксовано в Івано-Франківську, Косівському та Снятинському районах.

У зв’язку зі значним збільшенням кількості хворих учнів обласною державною адміністрацією направлено рекомендаційні листи у райони та об’єднані територіальні громади, міста обласного значення щодо організації канікул у школах або запровадження дистанційного навчання.

«Враховуючи зростання кількості хворих протягом останніх тижнів, Івано-Франківська ОДА направила лист до районів, міст та ОТГ з рекомендацією про організацію канікул з 23 по 30 жовтня. Але відповідне рішення має прийматися педагогічними радами шкіл», – повідомив заступник директора департаменту освіти і науки ОДА Андрій Сташків.

Він зазначив, що, якщо в школі немає можливості перенести канікули, тоді їм будуть рекомендувати перевести дітей на дистанційне навчання.

Додамо, що на сьогодні 4700 учнів та 564 педагогічних працівників перебувають на самоізоляції. Дистанційне навчання запроваджено у 26 школах Прикарпаття.

Читайте також:
Раніше вдалося врятувати, а зараз – ні: 8-річний хлопчик, який помер від коронавірусу, вже мав важку пневмонію