п’ятниця , 19.04.2024

Врятувати не вдалося: у Франківську військовослужбовець помер від коронавірусу

У Збройних силах України зареєстровано восьмий летальний випадок від коронавірусу.

Вчора, 15 вересня, в Івано-Франківській міській лікарні помер військовослужбовець ЗСУ, у якого діагностували коронавірусну інфекцію.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба Командування Медсил Збройних сил України.

“На жаль у Збройних Силах України зафіксовано восьмий летальний випадок від коронавірусу.

Так, у зв’язку із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом, 15 вересня помер військовослужбовець (Івано-Франківська область).

Військовослужбовець ЗС України захворів 19 серпня 2020 року та був госпіталізований до Івано-Франківської міської лікарні. Попри проведену терапію стан пацієнта погіршувався.

Хвороба протікала з вираженою симптоматикою. Військовослужбовець також мав хронічні супутні захворювання. 15 вересня стан здоров’я хворого різко погіршився, реанімаційною бригадою була розпочата інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату.

Висловлюємо співчуття близьким та рідним”, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за минулу добу у рядах Збройних сил зареєстровано 31 новий випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них у закладах охорони здоров’я перебувають 7 осіб. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, вони отримують необхідне лікування.

Водночас вдома під наглядом медичної служби перебувають 24 людини. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

Станом на 10:00 16 вересня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, викликану коронавірусом, хворіють 630 осіб.

Всього за час пандемії одужало 1637 осіб. На ізоляції (в тому числі самоізоляції) перебуває 779 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція в найближчі три доби, – 212 осіб.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, за минулу добу на Івано-Франківщині виявлено 167 нових випадків зараження коронавірусом, 4 людей померли, 110 – одужали.