п’ятниця , 26.04.2024

У Коломиї за фактом масового отруєння працівників заводу відкрили кримінальне провадження

Івано-Франківська обласна прокуратура контролює хід розслідування за фактом масового отруєння працівників на заводі “Леоні”.

Про це сьогодні, 24 вересня, повідомили у прес-службі Івано-Франківської обласної прокуратури.

“Коломийською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом масового отруєння працівників заводу «Леоні» (ч. 1 ст. 325 КК України)”. – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 23 вересня 2020 року до медичних закладів м. Коломиї звернулись 17 працівників заводу «Леоні» із діагнозом «харчова токсиноінфекція».

Наразі встановлюються причини спалаху, серед яких розглядається порушення технології й санітарних правил під час приготування їжі, що призвело до масового отруєння.

Досудове розслідування триває та здійснюється слідчими Коломийського відділу поліції ГУНП в області під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

Хід розслідування перебуває на контролі обласної прокуратури.

І в прокуратурі і в обласному управлінні з питань цивільного захисту населення офіційно говорять про 17 працівників заводу, які зазнали харчового отруєння. Водночас, мешканці Коломиї у соціальних мережах зазначають, що хворих насправді набагато більше.