субота , 20.04.2024

На Івано-Франківщині посадовець Служби автомобільних доріг попався на хабарі (ФОТО)

Поліцейські «на гарячому» затримали працівника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області за отримання неправомірної вигоди.

Посадовець вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 20 тисяч гривень від керівника суб’єкта господарської діяльності за сприяння у вирішенні питання щодо надання дозволу на встановлення рекламних пілонів (білбордів) на автодорозі державного значення.

Про це сьогодні, 25 вересня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Предмет неправомірної вигоди вилучено, проводяться першочергові слідчі дії.

Наразі вирішується питання щодо затримання посадовця в порядку ст. 208 КПК України та повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368

Кримінального кодексу України. Йдеться про факт прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також, проводяться процесуальні дії по перевірці причетності інших посадивих осіб до злочинної діяльності.

Гроші посадовець отримав за надання дозволу на встановлення рекламних білбордів.

Читайте також:
На Івано-Франківщині посадовець ДСНС попався на хабарі у розмірі 400 доларів