субота , 20.04.2024

З понеділка у Франківську відкривають садочки, а школи запрацюють дистанційно

У понеділок, 14 вересня, в Івано-Франківську почнуть поетапно відновлювати роботу дитячих садочків.

Про це сьогодні, 11 вересня, повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Також з понеділка у школах Франківська розпочнеться новий навчальний рік, але навчання проводитися буде наразі дистанційно.

“Розумію, що ситуація непроста і потрібно приймати рішення щодо роботи закладів освіти. Вже маючи досвід Тернополя, вирішили поетапно відкривати дитячі садочки з понеділка. Адже часто саме це питання стоїть гостро. Щодо шкіл – то вони також запрацюють з понеділка. Щоправда, з дистанційною формою навчання”, – повідомив Руслан Марцінків.

Водночас він наголосив, що відвідування дошкільного закладу – не обов’язкове, а приймається зваженим рішенням батьків.

Руслан Марцінків також звернувся до франківців, аби вони з розумінням поставились до цих рішень.

Нагадаємо, Івано-Франківськ наразі перебуває у червоній карантинній зоні, яка передбачає жорсткі обмеження, в тому числі закриття навчальних закладів. У зв’язку з цим 1 вересня новий навчальний рік у Франківську не розпочався – тоді було прийнято рішення продовжити канікули до 11 вересня.

Ситуація із захворюваністю на коронавірус останніми днями дещо покращується, однак на наступний тиждень Івано-Франківськ знову потрапив у червону зону карантину.

Показники захворюваності у місті покращується: йде хороша тенденція до зменшення числа хворих 📉Але, на жаль, Івано-Франківськ досі у червоній зоні ⛔Розумію, що ситуація непроста і потрібно приймати рішення щодо роботи закладів освіти. Вже маючи досвід Тернополя, вирішили поетапно відкривати дитячі садочки з понеділка 🏫Адже часто саме це питання стоїть гостро.Наголошую, що відвідування дошкільного закладу – не обов'язкове, а приймається зваженим рішенням батьків ☝️Щодо шкіл – то вони також запрацюють з понеділка. Щоправда, з дистанційною формою навчання 💻

Опубліковано Русланом Марцінковим Пʼятниця, 11 вересня 2020 р.

Читайте також:
Коронавірус на Прикарпатті: за минулу добу 150 нових випадків зараження, троє людей померли