субота , 27.04.2024

У Франківську пологовий переплатив за УЗД-апарат пів мільйона гривень, — підтвердження прокуратури

УЗД апарат придбали через систему Прозорро

Ще 8 травня 2018 року в Івано-Франківському міському перинатальному центрі урочисто презентували нову систему ультразвукової діагностики, вартістю понад два мільйони.

УЗД апарат тоді придбали через систему Прозорро.

Проте, депутат міської ради Андріан Волгін переконаний, що сума мала бути набагато меншою.

За зверненням депутата, прокуратура Івано-Франківської області порушила кримінальне провадження про розтрату бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Орієнтовно вартість апарату завищена на 500 тисяч гривень.

Вже понад два роки прокуратура не може довести справу до суду.

Під час пресконференції прокурор Івано-Франківської області Юрій Фреїшин зауважив, що під час з’ясування обставин справи виникла проблема у пошуку спеціаліста, який кваліфіковано може оцінити вартість медичного обладнання.

“На даний час ми вже знайшли спеціаліста, вже визначена приблизна сума збитків, яка буде експертним шляхом підтверджена. Думаю, що впродовж короткого часу визначимо службових осіб, які його купили за завищеними цінами та обвинувальний акт буде скеровано до суду. Тобто робота вже десь на фінішному етапі. У нас є висновок спеціаліста, який зараз потрібно підтвердити експертним шляхом”, –  поінформував прокурор.

Варто нагадати, що через місяць після придбання апарату депутат Волгін закидав керівника міського перинатального центру Сергія Стефанка сухарями, вимагаючи його звільнення.

Сергій Стефанко з 2017 року і до сьогодні керує Івано-Франківським міським перинатальним центром. У минулому він депутат Івано-Франківської міської ради від ВО “Свобода”, яка має більшість у міськраді та “свого” очільника міста.

Крім того, призначення Стефанка не обійшлося без скандалу. Попередній головний лікар Михайло Прудніков заявив, що Руслан Марцінків не задоволений роботою закладу через те, що начебто хоче призначити на посаду керівника свого кума, Сергія Стефанка. Згодом, міський голова публічно заперечив кумівські стосунки зі Стефанком.