четвер , 28.03.2024

Туристична катастрофа в Косові: місто у червні почало оживати, але отримало ще один карантинний удар

На Прикарпатті туристи виїжджають з Косівського району, який з 17 серпня в “червоній” зоні, тому що через епідситуацію тут закрилися заклади харчування

Про це повідомив Косівський міський голова Юрій Плосконос, пише Панорама Прикарпаття з посиланням на Укрінформ.

“Туристів нині можуть приймати лише готелі. У червні туристична галузь почала оживати, а тепер повторно зупиняється. У нас є міський комунальний Туристично-інформаційний центр. Ми зупинили його роботу ще в березні. Літом не було сенсу його відкривати. Заявок від організованих груп не було. Ситуація дуже сумна. Тепер туристів ніхто не просить з Косова. Якщо вони живуть в такому закладі, який надає послуги харчування, то ще пів біди. В іншому випадку люди виїжджають самі, тому що заклади харчування закрилися”, – зазначив Плосконос.

Він погоджується з тим, що причиною зростання захворюваності в західних регіонах України є релігійні обряди. Однак додає, що в людей викликає обурення закриття крамниць, перукарень і закладів харчування.

“Тобто, “б’ють” по тих, хто не має до названої причини відношення і міг би контролювати карантинні вимоги у своїй діяльності”, – зауважив міський голова.

Він також стверджує, що за тиждень перебування у «червоній» зоні епідситуація в Косові не покращилася.

“Передумов для того, щоб карантин скасували, поки немає”, – повідомив Плосконос.

Нагадаємо, на Прикарпатті з 24 серпня до червоного рівня епідеміологічної небезпеки увійшли Городенківський, Тисменицький райони та місто Коломия. Косівський район перебуває у «червоній» зоні епіднебезпеки з 17 серпня.

Станом на 27 серпня в Івано-Франківскій області зареєстровано 8485 випадків коронавірусної інфекції COVID-19. За вчорашню добу – 164 випадки. 4 – летальні.

Читайте також:

Коломия і три райони Івано-Франківщини потрапили до “червоної зони” карантину