п’ятниця , 26.04.2024

Помер відомий лікар із Коломиї Любомир Синиця

Він працював отоларингологом у Коломийській центральній лікарні

19 серпня 2020 року відійшов на вічний спочинок відомий коломийський лікар Синиця Любомир Павлович. Він працював отоларингологом у Коломийській центральній лікарні.

Про це в мережі повідомив лікар-отоларинголог  КНП «Коломийської ЦРЛ» Роман Оріщак.

“Ми відчуваємо велику втрату серед медичних працівників. Його розум, вміння рук допомагати в одужанні хворих. Був прекрасним спеціалістом і наставником для молодих лікарів, завжди допомагав іншим, він був прекрасний сім’янин, батько, дідусь. Любив свою роботу лікаря, свою рідну мову, українські традиції, не раз ходив у походи по горах Карпатах, любив природу, у вільний час і порибалити. А сьогодні, ми медичні працівники КНП «Коломийської ЦРЛ» хочемо висловити щирі співчуття родині, дітям, внукам і нашій медичній громаді, які знали і працювали разом із ним. Важко знайти слова втіхи коли стається непоправне-смерть рідної людини. Світла пам’ять і вічний спокій“, – написав лікар.

Любомир Синиця народився 3 січня 1953 року. В 1975 році закінчив Вінницький медичний інститут ім. М.І.Пирогова. З 1976 р. почав свою трудову діяльність з посади лікаря станції швидкої медичної допомоги. З 1979 р. працював лікарем отоларингологом. З 1990 р. на посаді завідувача ЛОР відділення Коломийської ЦРЛ по 2013 рік. Трудову діяльність дальше продовжував лікарем отоларингологом.

Синиця Любомир Павлович лікар вищої категорії, неодноразово був нагороджений різними відзнаками, а у 2013 р. йому було присвоєно нагороду “Заслужений лікар України”, був активним учасником народної аматорської чоловічої хорової капели «Жайвір».