п’ятниця , 29.03.2024

З наркотиками і без прав: на Прикарпатті патрульні зупинили горе-водія

Водія з ознаками сп’яніння, який позбавлений права керування та мав при собі ймовірні наркотики виявили прикарпатські патрульні

Учора, 13 липня, в селі Старі Кривотули за порушення ПДР інспектори зупинили автомобіль Mitsubishi. За кермом авто перебував 36-річний мешканець Косівського району.

Під час перевірки документів охоронці порядку встановили, що водій позбавлений рішенням суду права керування транспортними засобами. Окрім того, водій перебував із явними ознаками алкогольного сп’яніння. Поліцейські запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння у встановленому законом порядку, та чоловік відмовився.

Відповідно до ст. 34 ЗУ “Про Національну поліцію”, інспектори провели поверхневу перевірку особи та автомобіля. У гаманці чоловіка патрульні виявили пігулки, ймовірно, наркотичної дії, а у багажному відділенні авто – предмет, схожий на холодну зброю.

Інспектори склали на чоловіка адміністративні матеріали за ч.3 ст.130 (Керування в стані сп’яніння) та ч.4 ст.126 (Керування транспортним засобом особою позбавленою такого права) КУпАП.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну группу, яка з’ясовуватиме походження ймовірних наркотиків та холодної зброї.