четвер , 25.04.2024

У Галичі люди не задоволені розподілом коштів для постраждалих від повеней

Під час стихії у воді в цьому містечку опинилися майже 600 обійсть

Скандал із виплатою компенсацій після повені на Прикарпатті стався у місті Галичі, де під час стихії у воді опинилися майже 600 обійсть.

Люди нарікають на несправедливий розподіл грошей, бо лише близько сотні будинків міськрада визначила такими, що потребують компенсації, пише Панорама Прикарпаття з посиланням на “ТСН”.

Пошкоджені оселі розділили на три категорії: за геть зруйновані можна отримати 300 тисяч гривень відшкодувань, на ті, що потребують капітального ремонту – виділять 50 тисяч, і  по 20 тисяч – за пошкоджені помешкання. Більшість осель віднесли саме до цієї категорії.

Люди кажуть, що 20 тисяч – дуже мало, адже в багатьох будинках треба повністю відновлювати стіни та підлогу. Потерпілі вимагають, щоб їхні оселі обстежили повторно.

“На 20 тисяч відшкодування – це хіба двері вхідні поставити, які у нас дуються. Підлогу, щоб найдешевшою плиткою застелити – 18 тисяч”, – каже мешканка Галича Альона Чемеринська.

Секретар міської ради Олен Скриник зазначає, що депутат не може визначити, чи цей будинок потребує капремонту чи поточного. Має бути спеціаліст.

“В адміністраціях є в штаті люди, які б могли це кваліфіковано розписати. Ще 26 числа ми просили надати, але відповіді досі немає”, – каже Скриник.

Читайте також:

У Галичі затопило лікарню. Пацієнтів, а серед них інфіковані на коронавірус, евакуюють (ФОТО)