субота , 20.04.2024

У Франківську лікарі борються за життя медика, в якого діагностували COVID-19

Чоловік лежить в реанімаційному відділенні обласної інфекційної лікарні під кисневою терапією з двобічною пневмонією

З початку пандемії у 44-ох медпрацівників Івано-Франківської станції екстреної медичної допомоги діагностували COVID-19. Зараз в реанімаційному відділенні обласної інфекційної лікарні під кисневою терапією лежить медик станції з двобічною пневмонією.
Про ситуацію із захворюванням на коронавірус розповів Суспільному член профспілкового комітету станції екстреної медичної допомоги Богдан Венник.
“У травні було менше викликів до пацієнтів з підозрою на коронавірус. В червні кількість почала зростати. У липні число викликів до хворих вже насторожує”, – каже Богдан Венник.
Лікар пояснює цю ситуацію безпечністю громадян. Адже на вулиці рідко коли зустрінеш людину в масці.
“До прикладу, вчора (22-го липня) під час мого чергування було восьмеро хворих з підозрою, в тому числі, і медики у досить важкому стані. Одного хворого відвезли в дитячу лікарню, п’ятьох – в центральну клінічну і двох – в обласну інфекційну”, – розповідає медик.
Богдан Венник каже, що працівники станції екстреної медичної допомоги почали обслуговувати не лише франківців, а й усю ОТГ. Нещодавно географія виїздів розширилася – почали надавати допомогу і жителям Івано-Франківського району.
Роботи збільшилося, проте ніхто з медиків станції екстреної медичної допомоги, хто хворів на COVID-19, так і не отримав компенсації.
“Цей процес компенсації дуже складний. Хворий медпрацівник повинен доказати, що він заразився під час роботи: де, коли і в якого пацієнта. Процедура кропітка. Ось наші працівники, які хворіли ще в квітні, не можуть увесь пакет подати, бо їм відправляють на уточнення, доповнення”, – повідомив член профспілкового комітету станції екстреної медичної допомоги Богдан Венник.

Читайте також:

Коронавірус забрав життя ще трьох прикарпатців