четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті 41-річний чоловік вирощував понад 500 рослин снодійного маку (фото)

Поліції пояснив, що для власних потреб, але правоохоронці урожай вилучили

На Івано-Франківщині тривають заходи, спрямовані на попередження незаконного посіву та виявлення вже вирощених нарковмісних рослин – снодійного маку та конопель.

Минулої доби, 15 липня, ділянки з такими рослинами поліцейські виявили у Яремчанському, Городенківському, Галицькому та Богородчанському районах.

 

Відтак, одне з найбільших насаджень снодійного маку дільничні офіцери поліції виявили на присадибній ділянці 41-річного мешканця Богородчанського району – 587 рослин, які, як пояснив чоловік, він вирощував для власних потреб.

Ще понад 200 рослин снодійного маку поліцейські нарахували на городі мешканки Городенківщини.

Цього ж дня в Яремчанському районі дільничні офіцери поліції виявили та вилучили у мешканки району 145 рослин снодійного маку, які жінка вирощувала на території господарства.

Близько 400 насаджень рослин маку увечері, 15 липня, правоохоронці виявили в обійсті 68-річної мешканки Галицького району.

Усі рослини направлено на експертизу, а за цими фактами розпочаті кримінальні провадження (незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що від 20 травня на Прикарпатті триває комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», метою яких є виявлення та знищення незаконних посівів наркотичних рослин снотворного маку та конопель, а також перекриття каналів їх надходження у незаконний обіг.

Правоохоронці попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин на присадибних ділянках, дачах та в інших місцях.