четвер , 28.03.2024

На Франківщині чиновник незаконно передав у приватну власніть дві земельні ділянки в заповіднику

На Прикарпатті за зловживання службовим становищем судитимуть чиновника

Надвірнянською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього службовця Верховинського відділу земельних ресурсів за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що колишній посадовець незаконно погодив документи землеустрою щодо передачі у приватну власність громадянці двох земельних ділянок у межах Карпатського національного природного парку, достовірно знаючи, що ці землі належать до природно-заповідного фонду та не можуть перебувати у приватній власності.

На підставі вказаних офіційних документів за громадянкою зареєстровано право власності на землі, незаконно вибуто 0,65 га земель природно-заповідного фонду, а охоронюваним законом інтересам держави спричинено шкоду на суму майже 156 тис грн.

Наразі прокурорами в порядку цивільного судочинства пред’явлено позов про визнання незаконним та скасування рішення сільради, державних актів на право власності та витребування земельних ділянок у користь постійного землекористувача – Карпатського національного природного парку.