субота , 27.04.2024

Міжнародний Гуцульський фестиваль перенесли на 2021 рік

Пандемія COVID-19 внесла свої корективи й у фестивальне життя Косівщини

В понеділок, 27 липня, відбулося засідання управи громадської організації Всеукраїнського товариства «Гуцульщина», пише Фіртка з посиланням на Косівську РДА.

На порядок денний винесли ряд питань, зокрема й про перенесення XXVII Міжнародного Гуцульського фестивалю, що мав відбутися восени 2020 року.

Дане питання винесли на голосування. Одноголосно визначено перенести XXVII Міжнародний Гуцульський фестиваль на 2021 рік, хоча нової дати проведення поки що не визначено.

«Шкода, що сьогодні ми зібралися, саме за таких обставин, щоб перенести XXVII Міжнародний Гуцульський фестиваль, адже було проведено ряд засідань оргкомітету, в районному бюджеті закладені кошти на проведення даного фестивалю. Проведення даного фестивалю має на меті розвивати та популяризувати традиційні види народного мистецтва, звичаї, обряди етнічної групи українців – гуцулів, підвищення соціального і мистецького статусу автентичного фольклору, виявлення самобутніх творчих колективів, окремих виконавців та майстрів образотворчого і декоративно-ужиткового мистецтва. Ми всі дуже хотіли цього, але, на жаль, сьогоднішня нелегка ситуація в країні внесла свої корективи у наші плани. Але я вірю, що у 2021 році ми все ж зможемо його провести на гідному рівні» – зазначив Петро Іванишин, голова райдержадміністрації.

Нагадаємо, що наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 25.06. 2020 року Міжнародному Гуцульському фестивалю призначено статус – державного.