субота , 27.04.2024

Мешканці Дзвиняцької ОТГ хочуть до Франківська, а не до Надвірної

Під ОДА кілька десятків людей зібралися на пікет

Приблизно 50 жителів Дзвиняцької ОТГ Богородчанського району вийшли на протест до адміністративного будинку в Івано-Франківську.

Люди вимагають, щоб Богородчанщину приєднали до Івано-Франківського району, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на “Суспільне“.

За перспективним планом формування територій, Богородчанський район планують приєднати до Надвірнянського. Але жителі – проти цього. На протест люди приїхали вже вдруге. Щоб думку громади почули, вони готові їхати до Верховної Ради.

Житель села Космач Богородчанського району Володимир Яблінчук каже, що людей поставили перед фактом приєднання до Надвірнянського району.

“Нашу думку ніхто не запитував. Сполучення з Надвірною у нас немає, треба довго добиратися. Терпіння у людей майже вичерпалось, тому ми прийшли відстояти свої інтереси”, – розповів чоловік

Жителі уже підготували звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Івано-Франківської ОДА. Про протест люди завчасно повідомили поліцейських. Представники громади прийшли на прийом до голови облдержадміністрації Віталія Федоріва.

“Якщо Богородчанщину приєднають до Франківського району, тоді ми не зможемо зберегти п’ять районів, які затвердив уряд”, – сказав очільник ОДА.

Зрештою, Віталій Федорів погодився підписати лист від громади про зміну щодо формування району, який мають надіслати до уряду.

Нагадаємо, в Україні надалі триває реформа децентралізації. Сьогодні вона переходить на новий етап – усі утворені об’єднані територіальні громади сформують у райони. Коли їх утворять, скільки їх та якими вони будуть читайте у статті “Поділити Прикарпаття“.

Читайте також:

Відремонтовано 8 кілометрів траси Яблунів — Космач