п’ятниця , 26.04.2024

Апеляційний суд скасував «карантинний» штраф на 17 тисяч для косівського продавця

Косівський районий суд за порушення правил карантину оштрафував на 17 000 грн продавця магазину, який торгує побутовою технікою

Суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області Богдан Кукурудз скасував постанову Косівського райсуду, який оштрафував продавця магазину техніки за порушення карантину.

Нагадаємо, Косівський районий суд за порушення правил карантину оштрафував на 17 000 грн продавця магазину, який торгує побутовою технікою.

Продавець не погодився з постановою Косівського суду і подав апеляційну скаргу. У ній зазначив, що суд першої інстанції не взяв до уваги його аргументи щодо відсутності складу правопорушення в його діях.

Він просив скасувати постанову Косівського районного суду та закрити провадження у справі.

Заслухавши апелянта, перевіривши та дослідивши матеріали адміністративної справи, суддя вирішив, що апеляційна скарга підлягає задоволенню.

Суддя зазначив, що продавець не може бути суб`єктом вказаного правопорушення. Відповідальність за порушення вимог щодо заборони роботи суб`єктів господарювання, які приймають відвідувачів, можуть нести тільки суб`єкти господарювання, а не їх працівники.

Відповідно суддя задовольнив апеляційну скаргу позивача і скасував постанову Косівського районного суду про притягнення продавця ло відповідальності за порушення карантину.

Читайте також:

У Долині чоловік отримав штраф за поширення фейку про коронавірус