субота , 27.04.2024

Сильні зливи на Прикарпатті: у чотирьох районах підтоплено майже 30 будинків (ФОТО)

У суботу, 13 червня, в період з 18 до 19 години на території Косівського, Долинського, Верховинського та Снятинського районів спостерігались грози, сильний дощ, місцями град.

Про це інформують в управлінні з питань цивільного захисту Івано-франківської ОДА.

Внаслідок дощів піднявся рівень води в місцевих потічках, що призвело до підтоплення дворогосподарств, житлових будівель громадян та сільськогосподарських угідь в 6 населених пунктах, що 4 районах області.

Зокрема стихія завдала шкоди у с. Тюдів, с. Розтоки Косівського району; с. Новошин, с. Пшеничники Долинського району; с. Верхній Ясенів Верховинського району; с. Устя Снятинського району. Загалом підтоплено 28 житлових будинків, 41 дворогосподарств на площі 0,9 га, 10 присадибних ділянок на площі 1 га.

Водою підмило та пошкодило місцеві дороги на відстані орієнтовно 2,2 км, а саме:

Косівський район: – с. Розтоки – підтоплено 25 житлових будинків та 30 дворогосподарств, 7 присадибних ділянок на площі 0,6 га. Розмито місцеву дорогу на загальній відстані 2 км. – с. Тюдів – підтоплено 1 житловий будинок, та 1 дворогосподарство.

У селі Старі Кути вулиці також перетворились на річки.

Долинський район: – с. Новошин – підтоплено 1 житловий будинок та 5 дворогосподарств. – с. Пшеничники – розмито місцеву дорогу на загальній відстані 0,2 км.

Верховинський район: -с. Верхній Ясенів – підтоплено 1 житловий будинок, 4 дворогосподарства, 3 присадибні ділянки, на площі 0,4 га.

Снятинський район: с. Устя – підтоплено 1 дворогосподарство.

Рівень води спостерігався від 5 до 50 см, станом на 06.00 14.06.2020 р. вода самостійно зійшла з житлових будинків та дворогосподарств.

По даному факту проінформовано органи місцевого самоврядування, для вжиття відповідних заходів. В районах працюють групи з числа представників органів влади для визначення обсягів негативних наслідків негоди.

Читайте також:
У Карпатах від удару блискавки загинув 27-річний турист