п’ятниця , 29.03.2024

Пандемія коронавірусу: у МОЗ оприлюднили список країн “червоної зони”

Міністерство охорони здоров’я склало перелік країн зі значним поширенням COVID-19. У так звану червону зону потрапили 50 держав

Про це повдіомляють у  Державній прикордонній службі.

До “червоної” зони відносять  держави зі значним поширенням COVID-19, в них кількість активних випадків захворювання становить більше, ніж 40 осіб на 100 тисяч населення.

У “зеленій” зоні країни, де цей показник складає менше 40 хворих, куди увійшла і Україна.

До найнебезпечніших країн наразі віднесені: США, Велика Британія, Вірменія, Білорусь, Росія та Іспанія.

Повний список країн дивіться за посиланням.

Нагадаємо, як визначили у МОЗ, для прийняття рішення про самоізоляцію/обсервацію осіб буде розглядатися країна звідки прибуває людина та країна, громадянином якої вона є.

В той же час, якщо людина є громадянином країни “червоної зони”, але має підтверджувальні документи, що протягом останніх 14 днів вона перебувала в країні “зеленої зони”, буде розглядатися тільки країна відправлення.

Обов’язковою умовою для іноземців буде наявність полісу медичного страхування на випадок захворювання COVID-19.

“Обсервації не підлягають громадяни (піддані) держав із значним поширенням COVID-19, які не перебували на території цих держав протягом останніх 14 днів, працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей, водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад, учасники зовнішнього незалежного оцінювання разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою”, – зазначають у прикордонній службі.