четвер , 09.05.2024

Негода на Прикарпатті: у Дземброні загинула літня жінка

Про обставини загибелі жінки під час негоди у селі Дземброня Верховинського району розповіла речниця обласної поліції Христина Максимчак.

“21-го червня близько 14:00 надійшло повідомлення на лінію 102 про те, що у селі Дземброня жінка пішла з дому і не повернулася. Жінка – 1948-го року народження. Востаннє її бачили в сусіда, за два км від будинку. А також бачили слід біля обриву”, – каже Христина Максимчак.

На місці залишилися деякі речі жінки. Слідчі встановили, що жінка загинула.

Про зникнення пенсіонерки правоохоронців повідомив її зять.

На даний час відкрите кримінальне провадження за статтею 115 з позначкою “Нещасний випадок”, інформує Суспільне. Карпати.

Про те, що на Прикарпатті у селі Дземброня через негоду загинула людина, спочатку повідомило управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Інформацію про загибель людини у воді надіслали працівники Верховинського відділення поліції.

20-21-го червня на Верховинщині через проливні дощі почала різко підійматися вода у річках та потічках. Сильними опадами 20-21 червня 2020 року на річках відновився різкий підйом рівнів води.

В окремих місцях вода вийшла з берегів та затопила автодороги в Дземброні, в селі Стебні, Яблуниці, в селі Голови, в Перехресному.

Сильні опади спровокували сходження селевих потоків, внаслідок яких стався зсув ґрунту на дорогу місцевого значення протяжністю 25 м в селі Красник Верховинського району.

Паводкові води пошкодили та замулили кілька присілкових доріг, зруйновали три автомобільні мости, один пішохідний зруйновано та один пошкоджено.

Внаслідок негоди підтоплено школу в селі Верхній Ясенів, сільгосподарські угіддя та господарства в селі Довгополе.

В Криворівні та Полянках затопило чотири будинки.

Нагадаємо, також сьогодні, 22 червня, у селі Лісний Хлібичин Коломийського району затопило десяток житлових будинків, а також дорогу Н-10 Стрий-Чернівці-Мамалига .

Читайте також:
Трагедія у Яблуниці: рятувальники витягнули з річки тіло загиблої жінки, чоловіка іще шукають