п’ятниця , 29.03.2024

Річка може затопити село на Прикарпатті

У результаті погіршення погодних умов, зокрема через інтенсивні проливні опади на території області, у деяких районах Прикарпаття, особливо у басейнах річок, відбулося підняття рівня води.

Як наслідок, 1 червня у селі Середній Бабин Калуського району частково зруйнувалася захисна дамба на річці Лімниця довжиною близько 20 метрів та виникла загроза підтопленню житлових будинків, які знаходяться на віддалі орієнтовно 300 м від дамби.

Про це сьогодні під час онлайн-брифінгу повідомив голова облдержадміністрації Віталій Федорів. За його словами, органами місцевої влади були вжиті відповідні заходи щодо стабілізації ситуації.

«Хочу наголосити, що обласна державна адміністрація тримає на постійному контролі хід проведення відновлювальних робіт на пошкодженій дамбі, щоб убезпечити місцеве населення та не допустити виникнення надзвичайної ситуації», – зазначив Віталій Федорів.

Керівник області також додав, що минулого року вживалися заходи з укріплення берегів та дамб здійснили у Снятинському, Коломийському, Тисменицькому, Калуському районах, м. Івано-Франківську. На їх виконання з обласного фонду охорони навколишнього середовища було виділено 5,33 млн гривень.

Читайте також: На Прикарпатті рівень води у Дністрі піднімається на пів метра за добу