п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті рятують туристів, які застрягли у Маняві через підняття рівня води у річці

У селі Манява Богородчанського району, повертаючись з відпочинку на Манявському водоспаді, через раптове підняття рівня води в річці Манявка, застрягла туристична група з 18 чоловік.

Про це інформують в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, передає Панорама Прикарпаття.

О 21.38 для надання допомоги виїхали рятувальники Івано-Франківського відділення УДСНС (5 чол., 2 тех., в тому числі снігоболотохід «Богун»).

15 червня о 00.20 пошуково-рятувальне відділення на снігоболотоході «Богун» прибуло до найближчої притоки річки Манявка з сторони с. Манява, орієнтовно за 1 км від місця знаходження двох груп туристів в кількості 10 чоловік, в тому числі 3 дітей, які перебувають в одному автомобілі.

Ще одна група туристів в кількості 12 чоловік, в тому числі 3 дітей, на 4 квадроциклах перебуває неподалік.

Вантажний автомобіль підвищеної прохідності місцевого жителя, який о 20.55 прибув для надання допомоги, знаходиться орієнтовно на 150 м вище по течії притоки.

Через високий рівень води в притоках річки застосувати снігоболотохід тимчасово не можливо, рятувальники здійснювали переправу через першу притоку ріки за допомогою рятувальних мотузок.

З настанням світлої пори доби та зниженням рівня води в притоках роботи з переправлення туристів через водні перешкоди буде продовжено.

Читайте також:
У Карпатах загинула туристка з Івано-Франківська