п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті розквітло 25-гектарове ромашкове поле (фото)

До туристичних принад села Хмелева Городенківського району на початку червня додається цікава атракція – виїзд на ромашкове поле, що розташоване на протилежному березі Дністра, вже на тернопільському боці

Воно займає майже 25 гектарів в урочищі Летяцький Луг. Щороку цієї пори сюди навідуються туристи, щоб помилуватися білим природним килимом, пише Голос України.

“Через карантин туристичний сезон ще не відкрили. Автобус до села не їздить, та й Дністром ще не сплавляються. Через похолодання і дощі сезон цвітіння затягнеться. Тож, сподіваюся, невдовзі можна буде всю цю красу бачити наживо”, – розповів мешканець Хмелеви, фотограф та краєзнавець, власник місцевої турбази Ігор Нагірний.

Село Хмелева розташоване на березі Дністра. Тут – заповідна зона, Дністровський регіональний ландшафтний парк. Туристичних атракцій надзвичайно багато. Травертинові скелі та гроти, водоспади, розмаїття флори і фауни – все тут зберігається мало не в первісному вигляді. Високі скелі каньйону під час сплаву Дністром створюють враження, ніби перебуваєш в якомусь доісторичному періоді.

Читайте також: Карпатський національний парк запрошує відвідувачів з 1 червня