субота , 20.04.2024

ДБР з обшуком завітало до будинку екс-міністра Омеляна

До будинку колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна на Київщині зранку 12 червня прийшли з обшуком працівники Державного бюро розслідувань

Про це у пості у Facebook написав сам Омелян.

6:30 ранку. Всі сплять, діти, дружина, мама. Вривається ДБР з обшуком. Начебто рішення суду щодо колишніх власників будинку, де ми зараз мешкаємо”, — написав Володимир Омелян.

В ухвалі Печерського райсуду Києва йдеться, що обшук дозволено у рамках провадження від 4 серпня 2017 року щодо подій 2014-2015 років за участю колишнього народного депутата від “Партії регіонів” Геннадія Бобова та його злочинної організації.

А саме йдеться про викрадення і вбивство журналіста Василя Сергієнка 4 квітні 2014 року у Корсунь-Шевченківському Черкаської області та спробі знищити майно Приходьків у Тальному 11 липня 2015 року.

Провадження пов’язують зі злочинами, вчиненими у зв’язку з масовими протестами у 2013-2014 роках.

Геннадія Бобова вважають організатором та фінансистом злочинної групи.

Дім, у який прийшли з обшуком, належить Світлані Бобовій. Слідчі вважають, що у ньому можуть зберігатися докази у справі.

В.о. директора ДБР Олександр Соколов заявив УП, що його підлеглі обшукують не Омеляна: “Ми не проводимо обшуки у Омеляна. Ми проводимо обшук у Бобова у справі Майдану”.

У реєстрі речових прав власність на цей будинок значиться і за Світланою Бобовою, і за Христиною Бевзою, в якої орендує житло Омелян.

Читайте також:

Вакарчук склав мандат нардепа. Знову…