середа , 17.04.2024

Через карантин міграційна служба на Прикарпатті не може видворити з країни порушника-зімбабвійця

26-річний іноземець ще 2018 року мав залишити територію України

В Івано-Франківську до адміністративної відповідальності таки було притягнуто 26-річного громадянина Республіки Зімбабве, затриманого поліцією за порушення публічного порядку.

Як інформує пресслужба управління міграційної служби Івано-Франківщини, уродженець африканського континенту під дією алкоголю посеред ночі нав’язливо шукав собі приятелів для продовження банкету. Сусіди цього не зрозуміли, а поліцейські відреагували оперативно. Далі з’ясувалося, що африканець перебуває у нашій країні незаконно.

Деякий час хлопець навчався у Тернополі, але за невиконання навчальної програми був відрахований і ще 2018 року мав покинути територію України. Тепер питання його виїзду під контролем міграційної служби. Щоправда, безпосередньо не найближчого часу, оскільки наразі не відновлено рейси міжнародного авіасполучення.

На період дії карантину до іноземців, які в цей час порушили законодавство у сфері міграції в частині недотримання ними строків перебування на території України, не застосовували заходи адміністративного впливу. Після послаблення карантинних обмежень наприкінці травня у підрозділах міграційної служби Івано-Франківщини відновлено прийом іноземців. Залежно від умов транспортного сполучення у багатьох з них з’являються можливості для повернення у країну походження.

З початку цього року в Івано-Франківській області працівники міграційної служби у взаємодії з правоохоронними органами виявили 37 неврегульованих мігрантів, тобто іноземців, які перебували в Україні без законних підстав. Щодо 9 іноземців-правопорушників прийнято рішення, відповідно до якого певний термін їм заборонено відвідувати Україну.

Читайте також:

Поїдуть додому – прикарпатські міграційники депортують вісьмох іноземців