п’ятниця , 29.03.2024

На Івано-Франківщині серед білого дня пограбували сільський магазин

Поліцейські оперативно затримали зловмисників, які погрожували продавчині магазину та викрали товар.

За фактом грабежу правоохоронцями відкрито кримінальне провадження і з`ясовуються всі обставини події, що мала місце у Надвірнянському районі, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

3 червня о 11:15 надійшло повідомлення від 27-річної мешканки села Гвізд. Вона повідомила, що працює продавчинею у магазині, в який увірвалися двоє невідомих осіб і погрожували їй фізичною розправою та вимагали кошти.

Правоохоронці встановили, що крім погроз застосування насильства, зловмисники заволоділи товаром і втекли з місця події на транспортному засобі іноземного виробництва.

Завдяки злагодженим діям надвірнянських правоохоронців, поліції охорони та оперативників карного розшуку обласної поліції вдалося встановити марку автомобіля і зловмисників.

В обідню пору в ході оперативно-розшукових заходів поліцейські з`ясували місце знаходження автомобіля і переслідували зловмисників та шляхом блокування зупинили автівку. Грабіжники намагалися покинути Надвірнянський район. Йдеться про мешканця Івано-Франківська та Рівного, які раніше неодноразово судимі за крадіжки і шахрайства.

З автомобіля правоохоронці вилучили двадцять шість тисяч гривень. Зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України. Чоловікам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Триває досудове розслідування.

Читайте також:
На Прикарпатті у водія з Київщини вкрали рюкзак, у якому було 80000 гривень