четвер , 28.03.2024

Затримали рекетирів, які у Шегинях і Краковці збирали “данину” з перевізників

Злочинна група працювала біля кордону і вимагала гроші за перевезення кожного пасажира

У суботу, 30 травня, поліцейські та оперативники СБУ затримали групу осіб, яких підозрюють у вимаганні грошей у перевізників, що працюють біля пунктів пропуску на кордоні з Польщею «Краковець-Корчова» та «Шегині-Медика» та перевозять громадян мікроавтобусами на території України.

За підозрою у вимаганні затримали поки що трьох осіб, але наразі триває проведення обшуків та встановлення інших причетних.

Таким чином вдалося запобігти «розбіркам» з перевізниками на Львівщині, повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко.

«З квітня триває слідство у кримінальному провадженні за фактами численних вимагань особами з кримінального середовища у перевізників “данини” за неперешкоджання їхній діяльності.

Сьогодні зафіксовано чергову передачу коштів в сумі 2100 грн перевізником вимагачу. Тариф досить серйозний – 200 грн за кожного пасажира + 500 грн за авто. Групи працювали біля кордону в Краковці та Шегині», – написала Ірина Діденко у Фейсбуці.

За її словами, зараз у цій справі триває проведення 12 обшуків. Правоохоронці встановлюють усіх вимагачів, готують повідомлення про підозри та клопотання про запобіжні заходи.

Водночас у поліції Львівщини інформують, що затримані особи вимагали гроші у перевізників, при цьому погрожуючи їм фізичною розправою, пошкодженням та знищенням майна.

30 травня правоохоронці затримали трьох учасників угруповання – мешканців Львова та Києва, віком від 28 до 47 років.

Затримання проводили поліцейські Львівщини спільно з СБУ за процесуального керівництва прокурорів.

Нагадаємо, вранці 29 травня у Броварах, що у Київській області, сталася масова стрілянина між легальними та нелегальними перевізниками. За інформацією поліції, причиною збройного конфлікту став перерозподіл пасажиропотоку.

Читайте також:
У Польщі в результаті ДТП загинув 41-річний водій з України