четвер , 28.03.2024

Шанси були мінімальні: у Франківську врятували від коронавірусу пацієнта з однією ниркою

Після 22 діб штучної вентиляції легень 69-річний прикарпатець повернувся до життя

Про порятунок пацієнта медиками з Івано-Франківська на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла засутпник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

“Щодня спілкуючись з нашими клінічними консультантами, довідуюсь десятки унікальних історій одужання дуже важких пацієнтів з Covid19. Сьогодні Sergii Dubrov розповів про надскладний клінічний випадок з Івано-Франківської Обласної Клінічної Лікарні. Хворий, якому 69 років, поступив у лікарню на другий тиждень захворювання із дихальною недостатністю і гарячкою”, – написала Ірина Микичак.

Як зазначила посадовець, стан пацієнта ускладнювали ожиріння ІІІ ст. (110 кг), єдина нирка та гіпертонічна хвороба ІІ ст.

“Індекс оксигенації 75 ммHg . Шанси були мінімальні. 22 доби штучної вентиляції легень, комбінована важка терапія. Застосовано і наш протокол. І вдалося. Чоловік повернувся до життя. Зараз самостійно дихає, періодично потребує О2 через носові канюлі. Велика щира вдячність усім медикам, а зокрема, Франківщини, які самовіддано і професійно рятують хворих. Особлива повага і гордість за команду анестезіологів на чолі з Ігорем Пуликом-обласним анестезіологом. Це надважлива і дуже тиха скромна перемога медиків і пацієнта”, – розповідає Ірина Микичак.

Читайте також:
Коронавірус станом на 1 травня: в Україні 10861 випадків захворювання, 272 людей померли